torsdag, september 09, 2021

Innanen/Pasborg/Piromalli: This is it (Cleanfeed Records) CD/DL/stream

 

Finske Mikko Innanen og danske Stefan Pasborg spillede sammen i Triot (m. John Tchicai og Nicolai Munch Hansen) for 17 år siden. De har også spillet sammen i andre sammenhænge. Nu er de atter sammen. Denne gang på en trioplade sammen med franske Cedric Piromalli på Hammond-orgel. Piromalli kendes herhjemme bedst fra samarbejde med Benjamin Koppel.


Når Pasborg er i en orgel-trio bliver det svært, at lade være med at nævne Ibrahim Electric. De spiller også et enkelt Ibrahim Electric nummer, Manic Zigaman, der med Piromallis orgel og Inannens saxofon lyder af noget helt andet. Det er knap så megen ilterhed i denne trio.


Mikko Innanen har en fed rock’n’roll approach i tonen, særligt når han spiller på barytonsaxofonen, som på åbningsnummeret Mockingbird eller pladens absolut fedeste nummer, Riding with Cafarelli. Han finder også sopraninosaxofonen frem på nummeret Søhesten. Det er tøjlet vildskab. Piromalli har en mere jazzet tilgang til orgelet end Ibrahim Electrics Jeppe Tuxen, der trækker meget på rocken. På This is it er der flere nik til klassisk orgel-jazz. Og Pasborg? Suveræn!

Clean Feed Records

Ingen kommentarer: