fredag, november 19, 2021

Alex Riel/Bo Stief/Carsten Dahl: Our Songs (Storyville) CD/DL/stream

 

Respekten er dyb og intens. Jeg holder utroligt meget af de tre - som mennesker og musikere. Alex Riel passerede for nylig 81 år og Bo Stief er røget forbi de 75 år. De tilhører Montmartre generationen - og har holdt sig på toppen lige siden dengang i 60’erne. Her er Carsten Dahl med sine 54 år en velplaceret knajtrøv i det selskab. 


Pladen hedder Our Songs - og det er deres og vores - lytternes - sange. Trommeslageren Riel har i bassisten Stief og pianisten Dahl fundet vidunderligt selskab. De udfordrer og komplementerer hinanden. Som Bo Stief ifølge pladens velskrevne linernotes (af Kjeld Frandsen) siger, så søger Dahl øjeblikket mens Riel griber øjeblikket. Det faciliterer Stief. 


Vi kommer både omkring Keith Jarrett hittet My Song, svenske favoritlåter som Vem kan segls forutan vind og Jag vet en deilig rosa, standards som My Funny Valentine, Moon River og Stella by Starlight, Coltrane hardhitteren Giant Steps, der kravler i skjul i jazzklubbens røgskyer, danske klassikere som Carl Nielsens Den milde dag er lys og lang og Drømte mig en drøm. Carsten Dahl har skrevet hyldesten The Poet til Alex Riel og trioen har sammen lavet Høstdansen, hvor de tre musikalske troldmænd danser og spræller på forrygende vis. 


Our Songs er triojazz hjerteblod. Det er tre musikere der mødes i respekt og kærlighed til jazzen og al dens væsen. 

Storyville Records

Ingen kommentarer: