torsdag, november 18, 2021

Vokalselskabet Glas/Peter Danstrup: Landene som forsvandt (ILK) LP/DL/stream

 

I april sidste år da coronaens første bølge rasede, tonede Peter Danstrup lige pludselig frem i TV Avisen. Han var indlagt med coronasymptomer og så mildest talt hårdt ramt ud. Han fortalte om taknemmeligheden overfor sygehuspersonalet og deres indsats. 


Et år senere var Peter Danstrup til i topform og i studiet med vokalselskabet Glas, hvor de indspillede de sidste numre til albummet Landene som forsvandt. Jeg kender Peter Danstrup som bassist og komponist i alt fra Strange Brothers, Cox Orange, Mikkel Nordsø Band og alle hans egne projekter. På den aktuelle plade er han udelukkende i rollen som komponist og tekstforfatter, på et meget usædvanligt album. A capella koret med seks kvinder er stilistisk inspireret af balkan og nordiske traditioner. 


Sangene er inspireret af Bjørn Berges bog, Landene som forsvandt. Det er en række fiktive friheds- og nationalsange der knytter sig til tiden fra år 1800 og frem. Heligolandet og Van Diemens Land er blandt stederne. En forunderlig og til tider morsom rejse til svundne tider og steder.

Peter Danstrup

Ingen kommentarer: