onsdag, november 03, 2021

Stundom: Må jeg holde din hånd (Go’ Danish Folk Music) CD/DL/stream

 

Jeg ved ikke om du har lagt mærke til, at der er kommet men ny vært på kanalen med de ni liv, P8jazz. Julian Svejgaard har taget over for Stine Danving på eftermiddagsprogrammet Jazzoom efter at hun er blevet redaktør på P5.


Stort set samtidigt landede der en plade i min postkasse med trioen Stundom. Her spiller Julian Svejgaard på piano. Han er sammen med Emma Kragh-Elmøe på violin og Villads Hoffman på cittern og mandolin. Trioen spiller ny nordisk folkemusik. De lavede deres første album Vandkanten i 2018.


Det er drømmende smukke numre, der kunne være lydspor til en film, som eks. nummeret Gamle ven. Kammermusik som på titelmelodien Må jeg holde din hånd? Sprudlende folkemusik som på Baronen. Stundom - der betyder af og til - veksler mellem stemninger.


De efterlader et stærkt og tydeligt indtryk i omgangen med instrumenterne. Det er så flydende og logisk. Det er musik, der stikker lidt dybere når musikerne har så dyb en forståelse for lyden og klangen i deres instrumenter. Det er en stærk dansk folkemusik plade, der også giver lyst til, at høre dem live.

Stundom


Ingen kommentarer: