onsdag, november 17, 2021

Regnfang: Fuglene flyver (Regnfang/Gateway) LP/DL/stream

 

Her er endnu en af de plader der kan skrive sig ind i den perlerække af danske jazzdebuter, der er kommet i år. Kvintetten Regnfang deltog i Jazzdanmarks Jazzkonkurrencen - og det fortæller noget om hvor hård konkurrencen var - for de nåede ikke finalen, hvor ålborgensiske Metroscope vandt. Når jeg sidder og lytter til pladen er jeg imponeret over det høje niveau som de præsterer på udgivelsen, der selvfølgelig i tidens ånd er ude på vinyl.


Pladen er en sammenhængende historie, hvor trompetisten Niels de Fine Olivarius, der har skrevet musikken, tager os med på en rejse. Han starter ud med at give os et los et øret med den korte og eksplosive Før Malmö (intro). Hvis der havde været et pladeselskab indover udgivelsen, havde de nok bedt Niels om at skrue lidt ned for den voldsomme intro. Den passer ikke ind i det efterfølgende flydende og poetiske univers, der folder sig ud for vores ører. 


Niels de Fine Olivarius er sammen med, for mig ukendte musikere, Christian Holm-Svendsen på saxofon, William Jæger Svendsen på guitar, Samuel Kiel på bas og Nikolaj Bangsgaard på trommer. De er med til, at skabe den gode nordiske stemning, der præger musikken. Vi er i transit i Malmö, kommer omkring Nordvest og ser Fuglene flyver. Niels de Fine Olivarius’ klare trompettone er den store gevinst på en meget vellykket plade.

Regnfang på Facebook

Ingen kommentarer: