mandag, november 01, 2021

Horse Orchestra: The Milkman Cometh (Jeppe Zeeberg) LP/DL/stream

 

Kortvarigt fristes jeg til at komme med et vrinsk, et spark bagud og løbe afsted i vild galop. Horse Orchestra har atter skoet jazzhesten og er ridende i forrygende grad.


Fucking dishonest shit politicians er ikke bare titlen på et af albummets fedeste numre. Titlen kunne beskyldes for at lige lovlig pubertær, hvis det ikke var fordi de havde ret.


Den dansk-svensk-norske sammenrend af ligesindede jazzmusikere har uændret været det samme siden debuten fra 2014, der gav en Danish Music Award året efter. De holder fast i den vilde tilgang til jazzen, hvor New Orleans og Free Jazz er lige vigtigt. De kommer med så meget. De spiller både Gershwins I Got Rhythm og titelmelodien til computerspillet Xenon fra 1988. Jeppe Zeeberg har skrevet den lettere melankolske Montag ist vielleicht der lustigste tag, hvor de holder sig pænt i skindet indtil der resterer lidt over tre minutter og de slipper melodi og anden struktur på nummeret.


Der så meget overskud, humor og glæde i Horse Orchestra. Det smitter. De har lavet deres bedste album med The Milkman Cometh. Musikken er indspillet i perioden 2018-2020 i livesituationer, der hvor bandet fungerer allerbedst. 

Horse Orchestra på Facebook

Ingen kommentarer: