torsdag, januar 20, 2022

Udsyn: Hvilken som helst dag (Udsyn/Gateway) DL/stream

 

Fire ungersvende udgør kvartetten Udsyn der er aktuelle med deres første EP. Den i jazzen ikke helt almindelige besætning med synthesizer, klaver, guitar og kontrabas pirrer min nysgerrighed. De nævner selv Bremer/McCoy og Hvalfugl som noget de kunne minde om og skynder sig, at tilføje at der er noget andet og noget legende på spil.


På de fire numre der udgør EP’en, er det tydeligt at de er noget andet end de nævnte. Der er alt for megen uro og ustyrlighed i kvartetten og vigtigst af alt, så kan de ikke påklistres den velkendte nordiske tone label. 


Hvis det endelig skulle være, så er det i åbningsnummeret Bulbjerg, hvor guitaren og bassen finder sammen i et melodisk flow. Nedenunder rumsterer synth og Rhodes, der hen mod slutningen får mere space og vildskab. Kvartetten er fire spændstige galopheste, der ikke er til at holde tilbage i startboksen.


Melodien er drivmidlet, som det høres på The Sims, hvor Udsyn skruer tempoet op og er sammen i et groove, der med breaks og eventyrlyst spreder gnister. 


Udsyn har lavet en god debut EP der varsler om nye tider i dansk jazz. 

Udsyn på Facebook

Ingen kommentarer: