onsdag, januar 12, 2022

Peter Edwin Quartet: Jazztronomie II (AMP) CD/DL/stream

 

Jeg måtte lige et smut i arkiverne for, at finde CD’en Jazztronomie fra 2007. Kunstneren bag albummet, der i vores streamingnutid også findes på Spotify, kaldte sig Le Chef. Pladen var en for tiden, passende plade, der i smooth loungestyle kombinerede jazz og gastronomi. Le Chef var identisk med Peter Poulsen der spillede sax og fløjte på pladen. Han havde allieret sig med Kasper Villaume, der producerede og spillede keyboards på den. 


Under den store corona nedlukning gik Peter Edwin Poulsen tur med sin gamle ven, Villaume og idéen til det aktuelle album blev fostret. Gennem de sidste 20 år har Peter Edwin Poulsen spillet mange duo-gigs med enten bassisten Thomas Fonnesbæk, der også var med på den første plade eller guitaristen Christian Frank. Nu blev de ført sammen med tilføjelsen af trommeslageren Karsten Bagge og Kasper Villaume som producer. 


Peter Edwin Poulsen er også kok, så hvorfor ikke kombinere jazz og gastronomi? Stilen er old school cool jazz, hvor saxtonen er varm og uimodståeligt lækker. De fire musikere får skabt en en rolig og hyggelig plade, der sagtens kan ledsages af et lækkert måltid mad. Dog er der kælet så meget for lyden, at pladen vinder ekstra ved at der bliver skruet godt op for volumen - så det ikke kun er et lydtapet til spisningen.

AMP Music Records

Ingen kommentarer: