onsdag, januar 19, 2022

Høbama: II (AMP) CD/DL/stream

 

Trompetisten Claus Højensgaard lavede med Høbamas første plade i 2018 et af årets bedste danske jazzplader. Nu er han atter aktuel med sit dansk/italienske projekt og lad mig være ærlig fra starten. Han skuffer ikke.


Der er sket en lille ændring på holdet siden sidst. Anders AC Christensen er kommet med på bas. De er sammen med Emanuele Maniscalco på tangenter og Nelide Bandello på trommer. Musikken er indspillet i efteråret 2019 i Brescia i Italien.


Tilføjelsen af AC er ikke uden betydning. Selvfølgelig i forhold til det rent hørbare med bassen, men også i forhold til den time, som AC giver musikken. I pressematerialet nævnes trioen Giuffre, Bley og Swallow som en væsentlig inspirationskilde sammen med europæisk og amerikansk free jazz fra 60’erne og 70’erne. Her er Heavy Water en skøn påmindelse om, at der er hentet inspiration i fortiden, i forhold til feks. AC’s heftige bas og at musikken samtidig placerer sig i nutiden med Maniscalcos synthflader og free form udtryk.


En af mine favoritter, Tumbleweed, fra den første plade får en ny omgang i Tumbleweed Revisited, hvor der er mere fasthed i nummeret. Højensgaards utroligt smukke og melodiske trompetspil står atter lysende klar på den italienske nattehimmel.


Claus Højensgaard har en klar idé med Høbama. De har udviklet deres egen sound i mødet mellem det nordiske og det italienske. Jeg vil endnu en gang give Høbama en kæmpe anbefaling.

AMP Music Records

Ingen kommentarer: