fredag, november 16, 2007

Lelo Nika: Moving landscapes (Stunt)

Bevægende landskaber

Han fik sit gennembrud hos danske jazzfans i slutningen af halvfemserne, da Bo Stief tog ham med i gruppen One Song III, der også rummer italieneren Paolo Russo. Lelo Nika er roma og spiller akkordion. Han kommer ud af en musikalsk familie og har fået en hård musikalsk opdragelse, der gør at han idag behersker instrumentet, som ingen andre.
Pladen er rejse gennem Lelo's musikalske liv. Der er hentet en del inspiration fra Balkan, klassisk musik, jazz og mange andre steder fra. Meget betegnende er musikerne på pladen fra mange steder i verden. Makiko Hirabayashi på keyboards (Japan), Moussa Diallo på bas (Mali), Niklas Sivelöv på piano (Sverige), John Sund på guitar (Danmark), Ayi Solomon på percussion (Ghana) og flere andre, bla. Lelo's datter Manuela på violin.
Lelo Nika har spillet med Joe Zawinul på flere turnéer og har også dedikeret pladen til den østrigske jazzlegende. Lelo Nika har arvet Zawinuls fuldstændigt fordomsfri måde at lave musik på. Han forvalter arven på fornem vis, når man som Lelo formår at få virtuositet og følelse til at gå op i højere enhed.
MP3 Downloadtip: Lelo's song
Lelo Nika: www.lelonika.com/opener.html

Ingen kommentarer: