onsdag, november 07, 2007

Norsk besøg i Århus


Nordmanden og saxofonisten Håkon Kornstad udsendte tidligere i år den meget roste The bad and the beautiful sammen med den norske pianist Håvard Wiik. De to kan for første gang opleves i Danmark d. 8. nov. på Kalabassen i Århus. Kalabassen er en uafhængig musikforening der holder til i det nye musikkonservatorium, lige bag Århus Musikhus. Koncerten arrangeres sammen med Sunship. I den kommende tid er der koncerter med Anderskov Accident (14. nov.) og Triåveræinne (6. dec.).
My Space: www.myspace.com/kalabassen
Den norske jazzkanon
Det norske Musikinformasjonssenters netmagasin afslørede i foregående uge deres Jazzkanon med 20 plader. Selvfølgelig er der de obligatoriske forbehold, men for den som gerne vil lære norsk jazz bedre at kende er det et sandt overflødighedshorn.
Jan Garbarek sætter sig solidt på førstepladsen med 1970-indspilningen Afric pepperbird, hvor han sammen med Arild Andersen, Terje Rypdal og Jon Christensen lavede en plade der ikke bare af nordmænd sættes højt. Feks. havde det engelske jazzmagasin Jazzwise placeret den som nr. 33 på deres top 100 over de vigtigste jazzplader nogensinde, og den var vel at mærke den højst placerede europæiske plade.
Nr. 2 er endnu en udgivelse fra det tyske pladeselskab ECM. Det er Nils Petter Molværs efterhånden 10 år gamle Khmer, der var med til at starte den norske bølge, hvor man ikke er bleg for at bruge elektronikken.
På tredjepladsen finde man sangerinden Radka Toneff med pladen Fairy Tales, som hun lavede sammen med pianisten Steve Dobrogosz. Toneff opnåede stor succes med pladen der blev udgivet i 1982, men senere samme år tog hun livet af sig selv, kun 30 år gammel. Redaktøren af det norske (trykte) jazzmagasin Jazznytt Jan Granlie betegner den som: "Den mest intime, vakre og intense jazzinnspillingen i verden.”
Besøg Ballades site og bliv inspireret, der er kun den risiko, at der følger nogle udgifter med, til erhvervelse af guldklumperne.
Ballade: ballade.no/nmi.nsf/doc/art2007102913450454498054

Ingen kommentarer: