torsdag, november 22, 2007

Simon Spang-Hanssen 5-Tet: Coexistence (Alisio/Gateway)

Udadvendt Spang-Hanssen

Saxofonisten Simon Spang-Hanssen ligger ikke på den lade side. Han har i de seneste år optrådt med grupperne Måneklar, Central Earth, Ear Witness, Rainbow Spirit m.fl. De har alle det tilfælles at de er ledet af Spang-Hanssen, der ligeledes komponerer næsten al musikken. På den nye plade er det blæserne der er i centrum. Tre horn, bas og trommer -ligesom hos New York Contemporary Five og Dave Holland Quintet, som Spang-Hanssen selv skriver i de gode covernoter.
Simon Spang-Hanssen har underligt nok lavet en ganske homogen plade med den nye udgivelse. Hans inspirationskilder er ligefra Charles Mingus og Sun Ra til Johnny Hodges og Ellington. På samme måde har han fundet inspiration i mange forskellige lande; Burundi, Brasilien, østen etc. Musikerne på pladen er alle primecut meat, svenske Peter Dahlgren på basun, amerikanske Bob Rockwell på tenorsax, klarinet og fløjte og danskerne Jeppe Skovbakke på bas og Karsten Bagge på trommer. Desuden medvirker cubanske Yasser Morejon Pino på bas på to numre.
Samspillet mellem de tre blæsere er omdrejningspunktet. Spang-Hanssen og Rockwell spiller fløjte sammen på John Coltrane hyldesten Tranetalk i et duet der giver orange/brune 70'er fornemmelser på den fede måde. Stilen er ekspressiv og ladet med spændstige saxsoli og godt sammenspil. Det pudsige er, at der slet ikke er klaver på pladen, men tankerne strejfer ofte Thelonoius Monk under afspilning af CD'en.
My Space: www.myspace.com/simonspanghanssen1

Ingen kommentarer: