onsdag, november 14, 2007

Chris Potter Underground: Follow the red line, Live at the Village Vanguard (Universal France)

Potter til drengerøvene 
I 2006 lavede saxofonisten Chris Potter den første plade med Underground bandet, der består af Nate Smith (trommer) og Craig Taborn (Fender Rhodes). Adam Rogers afløser Wayne Krantz på guitaren på denne liveindspilning fra det legendariske new yorker jazzvandhul The Village Vanguard.
Der er ingen bassist med i Potters elektriske setup, men det betyder ikke det store, når først bandet går igang. Musikerne skiftes til at tage sig af bunden, hvor Taborn ofte lægger en bund med sit Rhodes piano. Chris Potter spiller udelukkende tenorsaxofon og der kul på 5 af de 6 numre på pladen. Kun den korte Zea (på 6.55 min, de andre er på over 12 min.) er en stille ballade.
Pladen er en moderne semiakustisk fusionsplade med massive elementer af rock og funk, og man fristes til at trække paralleller til danske Jazzkamikaze. Chris Potter er på sin egen måde blevet en fanebærer for moderne saxspil, og skylder ganske givet en del ære til afdøde Michael Brecker. Men Potter er sin egen og bevæger sig elegant mellem forrygende tryk-den-af-sax-soli og detaljerigt melodisk spil.
Dette er en af årets udenlandske jazzplader.
Bonusinfo:
Chris Potter Underground spiller på Copenhagen Jazzhouse d. 21. nov. og på Nefertiti i Göteborg dagen efter. Der er stadig billetter til koncerterne.
Chris Potter: www.chrispottermusic.com

Ingen kommentarer: