torsdag, november 22, 2007

Bugge Wesseltoft: IM (Jazzland/Universal)

Soloklaver og lidt mere fra Bugge

Nordmanden og tangentspilleren Bugge Wesseltoft har fejret adskillige triumfer og opnået kultstatus mange steder i Europa med projektet New Conception of Jazz, som han siden 1997 har lavet 5 plader med.
Denne gang er han gået solovejen. Med Rhodes, Steinway, Prophet 5 og lidt diskret percussion har han lavet en stemningsfyldt plade. Nummeret WY, der er Bugges enkle og effektfulde kommentar til krig og den personlige tragedie der følger med, gør indtryk så det gør helt ondt.

Han har lavet en plade der kræver at blive lyttet til, en plade der insisterer og stikker frem ind imellem. Det er ikke bløde norske fløjlsfjorde. På nummeret YOYK er det samesangeren og musikeren Mari Boine der indleder med joik, ellers er scenen fuldstændigt Bugges og han fylder den ud. Pladen er til tider dyster og balancerer på kanten til at kunne blive en klam føle-føle sag, men bliver det ikke!
Bugges pladeselskab er måske ved at gå ind i en ny æra, fra den dansable elektroniske jazz til spændende soloplader. Tidligere i år var det saxofonisten Håkon Kornstad, der udsendte en anderledes og nyskabende solosaxplade.
Bonusinfo:
Bugge Wesseltoft har tidligere lavet en soloplade. I 1997 lavede han It's snowing on my piano, med julemusik.
Bugge Wesseltoft: www.buggesroom.com

Ingen kommentarer: