søndag, november 11, 2007

Cæcilie Norby & Klüvers Big Band: I had a ball, Greatest and more (Copenhagen Records)

Cæcilie og Bigbandet

Klüvers Big Band har eksisteret i 30 år og har udgivet en lang række plader, der har glædet mange i Århus og omegn. Nu kommer der nok mere fokus på Klüvers end de er vant til. De vil blive anmeldt i aviser der knap nok kan stave til jazz, omtalt i medier der er mere til Britney (Spears) end Birgitte (Laugesen).
Det seneste udspil med bigbandet er en liveindspilning med Cæcilie Norby, det skal retfærdigvis siges at pladen udgives i Norbys navn, men det betyder jo ikke at man ikke kan høre big bandet. De er nok i deres livs form og stærkeste opstilling nogensinde, med så markante medlemmer som Niels Lyhne Løkkegaard og Claus Waidtløw på sax og Jesper Riis på trompet. Rytmegruppen består af Mads Bærentzen (piano), Søren Bo Addemos (guitar), Espen Laub von Lilienskjold (trommer) og Morten Ramsbøl (bas), sidstnævnte suppleres med Norbys mand, den ikke helt uerfarne bassist Lars Danielsson, der også spiller cello.
Big bandet har ved flere lejligheder samarbejdet med den amerikanske sanger og mange gange grammy prisvinder Kurt Elling og han er også med på et enkelt nummer, Comes love, hvor han synger duet med Norby.
Materialet på pladen er en skønsom blanding af Norbys jazzklassikere, hvor hendes udgave af David Bowies Life on Mars?, står som en af de stærkeste. Men standards som Just one of those things klarer hun også uden problemer. Pladen er klassisk big band plade, med en sangerinde der meget overskudsagtigt og tilbagelænet står i spidsen for Århus' musikalske stolthed.
Bonusinfo:
Der planlægges for tiden en turné med Cæcilie og Klüvers i 2008.
Cæcilie Norby: www.caecilienorby.com
Klüvers Big Band: www.kluverbigband.dk

Ingen kommentarer: