fredag, maj 15, 2009

Joe Lovano Us Five: Folk Art (Blue Note/EMI)

Strittende Lovano

Joe Lovano har siden 1990 været tilknyttet pladeselskabet Blue Note, hvilket er bemærkelsesværdigt når man tænker på den udvikling, som jazzpladebranchen har gået igennem og hermed også det gamle hæderkronede, nu 70 årige pladeselskab Blue Note.
Joe Lovanos 22. plade for Blue Note er også pladedebut for hans nye kvintet Us Five, der består af Esparanza Spalding på bas, Otis Brown III og Franceco Mela på percussion og trommer og James Weidman på piano.

Weidman er sammen med Lovano veteranerne på pladen, der lukker de yngre og åbenhjertige musikere ind i en verden der stritter noget mere end man er vant til på en Lovano plade. Han har ikke holdt sig tilbage for at lave koncept-plader og stilistisk stringente plader, hvor han med nutidens ører har besøgt tidligere afsøgte områder indenfor specielt jazzen, bla. med pladerne for de større ensembler.
På den nye plade er der musikalske hints til feks. Ornette Coleman på nummeret Ettenro, til den afrikanske saxofonist Manu Dibango på den skæve afrikafunky'e Dibango og en hilsen til Lovano's kone Judi Silvano på nummeret Song for Judi. Kompositionerne der er skrevet af Joe Lovano er åbne, med mulighed for at de enkelte musikere kan byde ind. James Weidman på pianoet er den samlende, Brown III og Mela på trommer og percussion spræller og Spalding på bassen får her tydeligt markeret at hun er mere end syngende popjazz bassist.
En stærk Lovano plade, der viser at mestersaxofonistens musikalske talent langtfra er stagneret.
Bonusinfo:
Lovano spiller på Jazzhouse d. 28. 29. og 30 . maj sammen med Copenhagen Jazzhouse Trio, der består af Jakob Bro på guitar, Jakob Høyer på trommer og Anders AC Christensen på bas.
Joe Lovano: www.joelovano.com

Ingen kommentarer: