onsdag, maj 27, 2009

SPOT Oplevelse 2009 vol. 4


Brum From Denmark (lørdag d. 23. maj)
På Spot festivalens tredje dag var der en debat med overskriften Kunst eller Kunstig. De tre eksperter musikjournalisten Ralf Christensen fra Information, fremtidsforkeren Preben Mejer fra Innovationlab og Torben Sangild, der bla. er freelancejournalist på Politiken diskuterede tendenser og konsekvenserne af den digitale udvikling indenfor musik. Herunder blandt andet også noget om at nutidens opfattelse af hvad et album er kommer under beskydning. Det blev nævnt at det ikke var sikkert at et album var færdigt når det blev udsendt, at feks. andre end kunstneren selv kunne arbejde videre med et album.
Dette fik en ekstra og nutidig dimension da jeg senere på dagen var til koncert med August Engkildes Brum From Denmark. Bandet har endnu ikke lavet et album, troede jeg. Men ved koncerten præsenterer August Engkilde netop et album, Brumbeat Beta 1 som kan købes efter koncerten. For en lav pris kunne man købe albummet med musikken der blev spillet ved koncerten, i en såkaldt betaversion. Et begreb man bruger i computerverdenen om programmer der ikke er helt færdigt udviklede, men tæt på. Med andre ord kan vi købe et album der ikke er helt færdigt og som vil ændre sig inden det bliver i en færdig(?) version.
Ved dagens koncert var BFD i trioformat. Engkilde har et ønske om at optræde med musikken med et større band. Derfor havde bandet også koblet det ekstra navn The Virtual Big Brum på. Carsten Skov på vibrafon og Mads Forsby på trommer udgør dagens band. August Engkilde fylder på med resten. Han spiller bas og styrer laptoppen, sequenceren og andet støttende i forhold til at få skabt den store lyd. Musikken lyder af et stort band og de tre musikere kæmper indædt på at fylde en masse.
Musikalsk er der inspiration mange steder fra. Der kan både høres big beat, loungemusik, big band musik, eksperimental og en hel del inspiration fra Senor Coconut, som Engkilde har samarbejdet med. Det er energisk og lækker musik der i den nuværende version, allerede har rigtigt meget at byde på.
Brum From Denmark: brumfromdenmark.com

Ingen kommentarer: