mandag, maj 25, 2009

SPOT oplevelse 2009 vol. 1


Jørgen Teller/Lars Skinnebach (Lørdag d. 23. maj)
Så er klokken 15 og vi er 7 mennesker i lokalet. En afslappet (nonchelant?) stemning ligger som en død dyne i lokalet. Jeg er havnet foran en af Spot Festivalens absolut mindste scener, hvor foreningen Lyd+Litteratur holder til. Større navne spiller mindst 3 andre steder. Så det er hårdt arbejde hvis man som eksperimenterende lydkunstner og digter, skal forsøge at indfange et publikum der ikke kun nikker anerkendende og indforstået med i takt.
Så forvrænges oplevelsen i gang. Der er kommet lidt flere ind i lokalet. Radiostøj og digter i stramme bukser og Jacoform sko. Noise i mindre doser. Lars Skinnebach, som digteren hedder spiller/blæser lidt i en altsax. En lommeradio er musikeren Jørgen Tellers vigtigste instrument. Han skruer lystigt på tunings-knappen men finder ikke en radiostation, kun forjættende støj. Til sidst indfanges der et radiosignal, der lyder som en sang af Kanye West.
Lars Skinnebachs stemme sendes forvrængende effekter, der så betyder at man ikke kan høre ret meget af hvad han siger. Er det ikke en lige en tand for fjollet? Digtoplæsning hvor man ikke kan høre det der bliver læst op. Måske totalt avantgarde i 60'erne, men come on. Vi er andet sted idag eller hvad?
Undervejs har der vel været en 30 stykker omkring lokalet, ganske mange har også forladt det igen, men det siger jo ikke nødvendigvis noget om kvaliteten. Men man kunne ikke forlade lokalet på diskret vis, døren var lige ved siden af de optrædende.
Efter denne performance talte jeg med en dem der holdte hele vejen. Han undrede sig en del over hvor meget Skinnebach og Teller havde aftalt inden de gik på. Det er et meget godt spørgsmål, jeg vil lade det blæse i radiostøjende intethed.
Du kan høre en optagelse fra koncerten på nedenstående site.
Jørgen Teller: www.jorgenteller.dk

Ingen kommentarer: