mandag, maj 25, 2009

SPOT oplevelse 2009 vol. 2


Deodato Siquir & Balanco (Lørdag d. 23. maj)
Trommeslageren og sangeren fra Mozambique Deodato Siquir er Master of Ceremony. Han sidder myndigt bag det lille trommesæt og styrer bandet træfsikkert gennem koncerten. JazzDanmark og World Music Denmark har sammensat et program for lørdagen på Spot Festivalens scene i Filuren, der ligger inde i Musikhuset. Der er plads til 150 mennesker i lokalet. Der er fyldt op til dette suveræne valg af kunstner der både kan kategoriseres som world og som jazz.
Deodato fylder og lyder af meget, men det er også meningen. Han bakkes solidt op af et fængende afrogroove band, hvor bassisten Andrzej Krejniuk og de to danske guitarister Søren Heller og Preben Carlsen konstant indfanger Deodatos små musikalske hints og dessiner om hvad der nu skal ske. Bag keyboardet sidder Phong Le, der leverer nogle fede old school synthklange, der er med til at farve afroen med noget klassisk fusionsjazz.
Det kan godt være at det ikke havde den store indflydelse på publikums oplevelse af koncerten. Men for mig var det en ekstraordinær stor oplevelse at altsxofonisten Soweto Kinch stod i midten på scenen. Jeg vil gå så langt som at kalde det et scoop. Han spiller lige præcis så tilpas skævt og inspirende at det var et perfect match til Deodato's kirurgknivskarpe breaks. Han rappede på et enkelt nummer, hvilket var noget af det der også med til at bringe Kinch frem i 2003.
Hvis jeg er i nærheden af et sted hvor der er hængt et plakat op med at Deodato spiller i aften, så er den sag klar. Han skal opleves igen og gerne en hel koncert, istedet for den 3 kvarter lange showcase.
Deodato Siquir: www.myspace.com/deodatosiquir

1 kommentar:

John Lester sagde ...

Nice blog.