mandag, april 12, 2010

Monday Night Big Band & Anders Larson (Calibrated)

Det svenske Mandags Big Band
Anders Larson er en svensk basunist, arrangør og jazzblogbestyrer der er bosat i København. Han opererer både i det sydsvenske og københavnske jazzmiljø. På den aktuelle plade står han i spidsen for Monday Night Big Band fra Malmö - der altså ikke har noget at gøre med Niels Jørgen Steens Monday Night Big Band, der holder til på Huset i København. Pladen udgives dog af det samme danske pladeselskab, som det danske mandags Big Band. Der er enkelte andre referencer til det danske på pladen. En enkelt dansk musiker i form af trommeslageren Karsten Bagge er der blevet plads til. Men også velkendte svenskere som Magnus Hjorth på piano, Ola Åkerman på basun og Mårten Lundgren på trompet sidder i big bandet.
Monday Night Big Band har eksisteret siden 1988 og hører med i rækken af de store svenske big bands; Tolvan Big Band, Bohuslän Big Band og Norrbotten Big Band er nogle af de andre. Monday Night Big Band har ofte været omkring Thad Jones' arrangementer og det er da også noget der har smittet af på arrangøren Anders Larson på denne plade. Thad Jones og Mel Lewis' klassiske big band lyd der blev grundlagt i 60'erne har givet en del inspiration til Larson.
Musikken er pånær to numre skrevet af Anders Larson. Strayhorns Chelsea Bridge og et vokalarrangement af overklassikeren Take Five. Den engelske trompetist Gerard Presencer er gæstesolist på et par numre. Monday Night Big Band er et yderst velspillende og tight big band, der flotteste vis præsenterer Larsons musik og arrangementer, der ikke holder sig tilbage fra det komplekse. Lyt feks. til Furai (Sound of wind) med Gerard Presencer og Magnus Hjorth i vigtige soloroller.
Bonusinfo:
Vil du opleve Monday Night Big Band er det primært i Malmö det foregår, bla. d. 31. maj hvor de hylder Terry Gibbs og har indkaldt assistance i f orm af den danske vibrafonist Morten Grønvad.
Anders Larson startede sidste år jazzblog.dk, hvor danske jazzmusikere bla. skriver om miljøet og musikken. Bloggen blev siden suppleret med den svenske jazzblog.se
Monday Night Big Band: www.mnbb.nu

Ingen kommentarer: