fredag, april 09, 2010

Dawn of Midi: First (Accretions)

Multinational freejazz
Dawn of Midi er en freejazz klavertrio med medlemmer fra Pakistan, Indien og Marokko og baser i New York og Paris. Musikalsk befinder de sig et sted mellem Debussy's harmonier Og John Cage's preparerede pianoer. Det er noget der sagtens kan tåle at blive pakket ind i en triojazzramme, når musikerne er i en klasse som Dawn of Midi
Der hersker en elegant dynamisk power over trioen, der aldrig bliver larmende. Dertil er de alt for poetiske. De skramler og roder skiftevis med instrumenterne, feks. med små slag på instrumenternes metal og træ. Der er ind i mellem tilløb til små melodiske forløb der brydes op. Musikken er spontant komponeret og opstået i nuet. Trioen spiller åben, minimalistisk og lyttende til hinanden.
Dawn of Midi er et godt eksempel på, hvor godt international freejazz trives og udvikles. Der er bla. rødder i den klassiske musik, 60'ernes amerikanske avantgardejazz og forskellig verdensmusik. Herhjemme er pianisten Søren Kjærgaard nok det tætteste man kommer på denne trios stil.
Dawn of Midi: www.dawnofmidi.com

Ingen kommentarer: