søndag, april 04, 2010

Angel: Angel (ILK)

Det sygeste jazz
På det første nummer John bydes man velkommen - eller skræmmes væk - af en massiv mur af guitarlarm. Det er guitaristen Stephan Sieben, kendt fra bla. Sekten og Big Bombastic Collective der har begået en plade der er buldrende brutal og voldsom. Damn, det er altså vildt!
Bassisten Adam Pultz Melbye og trommeslageren Håkon Berre er med til at sikre vildskaben. De udsendte sidste år freejazzpladen A tale of three cities sammen med freejazzlegenden Peter Brötzmann. En plade der var med til at understrege de to musikeres evne til at spille frit. Sammen med Sieben er der også masser af fri improvisation, hvor der så lægges flere lag af grimme, provokerende og urovækkende elementer på. Massiv volumen, skrammel, maskulinitet og heavy metal er med til at sparke denne plade ud over kanten.
Det er nærliggende at nævne Last Exit, som netop Brötzmann var medlem af i firserne. Guitaristen Sonny Sharrock havde skabt en freejazz supergruppe, med toner og stemninger fra heavy metal. Jeg vil vove påstanden at Angel går et skridt videre i deres forsøg på, at ætse sig gennem heavy metal og frigive freejazzen. Angel er en gruppe uden lige herhjemme og det er der mange grunde til. Først og fremmest fordi de modigt tør kaste sig selv og musikken ud i et vanvidsprojekt, hvor et af elementerne er chancen/risikoen for at det hele falder fra hinanden.
My Space: myspace.com/angeldk

Ingen kommentarer: