mandag, april 26, 2010

Petrus Kapell: A call for silence (Your favourite Jazz)

Dusty jazz og wideopen curly country'n'western
Der er noget forunderligt ved en plade der uventet dukker op i horisonten. Når det så ovenikøbet drejer sig om den slags musik der går ind og rører rundt, kan mærkes og sætter sig, ja så er der god grund til at blive glad.
Dusty jazz og wideopen curly country'n'western er nogle af de ikke alt for præcise genrebetegnelser der kan sættes på Petrus Kapell's debutplade A call for silence. Guitaristen Per Lyhne Løkkegaard står i spidsen for gruppen som komponist og arrangør. Han har bla. arbejdet som guitarist i Anna Davids og Bryan Rices livebands. En stigende interesse for improvisatorisk musik har ført ham i denne nye retning.
Musikken er stemningsskabende, behageligt rolig og luftig. Der er god tid og ro for musikerne til at bygge ovenpå Løkkegaards kompositioner. Anders Filipsen på Wurlitzer-keyboard er i høj grad med til at skabe den gode og lettere melankolske stemning på pladen. På enkelte numre er der tilføjet blæs ved Tobias Wiklund og Gustav Rasmussen. Bassisten Jesper Thorn udbygger med denne plade kun det gode omdømme, han efterhånden har opbygget i det danske jazzmiljø.
Det er dog Per Lyhne Løkkegaard der er i fokus. Hans flotte, teknisk velfunderede guitarspil med referencer hentet fra både Bill Frisell, jazz, blues og country er med til at A call for silence vil blive en af den slags plader der gentagne gange vil blive taget frem og lyttet til som lækker baggrundsmusik. Med den enkelte undtagelse Rusty frosty, der kommmer midt på pladen og river lytteren ud af sin behagelige ro med distortion og rivende riffs. Muligvis et bevidst afbræk fra Løkkegaards side, så lytteren ikke lulles i søvn.
Bonusinfo:
Per er bror til saxofonisten Niels Lyhne Løkkegaard. De spiller sammen i trad.jazzbandet Fine Young Traditionals på henholdsvis banjo og klarinet.
My Space: www.myspace.com/petruskapell

Ingen kommentarer: