mandag, april 26, 2010

August Rosenbaum: Beholder (Gateway)

Flot og ambitiøs debut
August Rosenbaum er 22 år og 3. års studerende på Rytmekons. Det har ikke afholdt ham fra at lave en debutplade med erfarne og veletablerede navne som Jakob Bro på guitar og amerikanerne Thomas Morgan på bas og Dan Weiss på trommer, der begge har spillet meget sammen med saxofonisten David Binney. Pladen er indspillet i New York, hvor han rejste til i efteråret 2008 og var i et år.
Det skal siges med det samme, at pladen ikke kun lykkes fordi at han omgiver sig med stærke musikere. Dertil spiller han ganske enkelt for flot og velovervejet. Måske endda grænsende til det mere modne, hvis man da kan tillade sig, at sige det om en 22 årig debutant - og er det så egentlig et superlativ? Når det personlige ikke går tabt og man er i stand til, at styre processen som Rosenbaum her gør, fortjener det mange superlativer.
Ambitionerne er under alle omstændigheder store for den unge pianist. Han vover pelsen og laver musik, med mange paralleller til Paul Motian's freeballad stil. Et univers som også Jakob Bro efterhånden er ganske velbevandret i. Fritflydende melodistumper der stiller krav til musikerne, der lader sig væve ind og ud af musikken.
August Rosenbaum har skrevet al musikken, der i sin enkelhed og minimalistiske stil giver lyst til at høre ham live, hvilket der også bliver fin lejlighed til i den kommende tid, hvor han fra d. 26. maj er på tur med musikken fra pladen, her kan man høre ham i København, Århus, Odense og Hjørring.
Bonusinfo:
August Rosenbaum er også medlem af soulduoen Quadron www.myspace.com/quadronquadron
August Rosenbaum: augustrosenbaum.com
My Space: www.myspace.com/augustrosenbaum

Ingen kommentarer: