mandag, april 19, 2010

Stroman/Jönsson Project: 2 (Kopasetic)

Worldfusionsjazz
En basunist der synger istedet for at spille på sit horn. Han synger ordløs sang, der lyder som det han ville have spillet på sin basun. Basunisten og sangeren Scott Stroman er amerikaner og bosat i London, hvor han bla. er leder af London Jazz Orchestra. Han har ved flere lejligheder spillet sammen med den svenske saxofonist Cennet Jönsson. De lavede tilbage i 1997 pladen Project 1 efter at have turneret i bla. Danmark.
Nu er de klar med opfølgeren Project 2, hvor de er i selskab med et patchwork af et orkester. Violinist fra Ungarn, guitarist og trommeslager fra England, bassist fra Irland og trommeslager (Peter Danemo) fra Sverige. Musikken er hvad de selv kalder for Worldfusionsjazz, med inspiration fra Vestafrika, Indien og Balkan.
Det er et modigt projekt, der ikke kun fungerer på projektstadiet. Det holder hele vejen til virkeligheden. Smukke melodier og skæve takter spillet af et levende, luftigt og organisk orkester giver fundamentet for en original plade.
Violinisten Zoltán Lantos fra Ungarn løfter sammen med Cennet Jönsson på både tenor- og sopransax (Jönsson har den mest fantastiske tone på sopransaxen) Scott Stromans sang og resten af bandet.
Kopasetic: Kopasetic.se

Ingen kommentarer: