torsdag, august 11, 2011

KortJazzNyt Uge 32 2011

Kender du til nogle nye danske og internationale jazzudgivelser der kommer i efteråret, så må du gerne sende en mail til mig om den, så den kan komme med på min releaseliste, der kommer senere i denne måned.

Jazzhus Montmartre er gået igang med renovering af den intime jazzklub. De starter op igen d. 1. september, hvor pianisten Bill Evans hyldes. Thomas Clausen tager sig af tangenterne, Karsten Bagge betjener trommerne mens bassisten Chuck Israels sidder med bassen. Israels spillede med Evans i årene 1961-1966. I følge Montmartres hjemmeside har Clausen for nylig udgivet albummet For Bill. Dette er så ikke sket endnu. Men faktum er at Clausen allerede i 1983 lavede LP'en The shadow of Bill Evans, som en hyldest til den da lige afdøde Evans, for det japanske pladeselskab Baystate.
Montmartre får også besøg af de tidligere Miles Davis sidemen, Kenny Garrett og John Scofield, hvor sidstnævnte kun spiller en aften. Derudover bydes der også på en række tributes til afdøde amerikanske musikere - udført af levende danske. Kirk Lightsey, Rachel Z, Malene Mortensen, Jesper Bodilsen, Herb Geller og Butch Lacy er også blandt musikerne på programmet.
Desuden er Benjamin Koppel holdt som musikchef, en post han nåede at beklæde i et halvt års tid. Han afløses af Christian Brorsen, der står bag pladeselskabet Bro Recordings, der bla. har udgivelser med Paolo Russo, Niels Lan Doky og Mads Vinding på samvittigheden.
jazzhusmontmartre.dk

Storstrøms Kammerensemble har tidligere samarbejdet med The Orchestra og Palle Mikkelborg. Nu er turen kommet til den tyske superinstrumentalist Steffen Schorn, der behersker alle dybe rørbladsinstrumenter, heriblandt subkontrabassaxofonen tubax.
De kan opleves sammen på Fuglsang Herregård d. 18. august, hvor de spiller Schorn's musik.
www.chamberplayers.dk

Den tyske bassist Martin Wind står i spidsen for The JazzBaltica Jubilee Ensemble, der sidste år spillede på den tyske festival i Salzau. Nu er der udkommet et album, Theresia med en indspilning fra koncerten. Den danske altsaxofonist Niels Lyhne Løkkegaaard er blandt de prominente medlemmer af orkestret, der tæller medlemmer som feks. tyskerne Johannes Enders, Christopher Dell og Michael Wollny, svenskeren Karin Hammar og amerikaneren Donny McCaslin.
www.martinwind.com

Klüvers Big Band kan fra d. 30. august opleves i selskab med guitaristen John Scofield og trommeslageren Bill Stewart. De spiller på Atlas i Århus d. 30. og 31. august i forbindelse med Festugen. D. 1. september er de på Taobakken i Esbjerg og d. 2. september gælder det Det Musiske Hus i Frederikshavn.
Big Bandet tager d. 21. oktober på turné i USA, hvor de skal spille ti koncerter sammen med Kurt Elling. Der er planer om gæstesolister i form af Joe Lovano og Ravi Coltrane under turnéen. De skal spille på The Green Mill i Chicago og på Birdland i New York.
www.kluversbigband.dk

Entusiastpladeselskabet Little Beat Records håber på at kunne udsende den syvende Leo Mathisen plade senere i år. Men det er ikke det eneste de går og pusler med. De arbejder på at lave en hyldest-plade til Erling Kroner i samme stil som den formidable Bent Jædig-plade de udsendte i 2009, hvor man samlede en række historiske Jædig-indspilninger. Men da pladeselskabet også er bevidst om at lave det ordentligt - i form af indpakning og lignende, mangler de stadig kapital til at kunne fuldføre projektet.
Pladeselskabet har også sat et særligt projekt i gang med at sammensætte en gruppe, der kan fortolke Leo Mathisens musik, som den så vil lyde i dag. Denne skal fungere som en slags afslutning på den samlede Leo Mathisen serie - dog er det ikke sikkert at Vol. 7 bliver den sidste med Leo, for der er mindst musik til en CD mere, afhængig af hvor de sætter kvalitetsgrænsen for, hvad man kan udgive af nedslidte lakskæringer. Men også her må de gribe mulighederne, når de viser sig - det har de gjort, men denne opgave bliver samtidig så absolut den hidtil mest omkostningskrævende for Little Beat at løfte, så usikkerheden er fremherskende og det er mere sandsynligt, at der først kan ske noget i 2012 med den udgivelse.
Littlebeatrecords.dk

Mike Stern kommer til Danmark og spiller sammen med Chris Minh Doky og Dave Weckl på Posten i Odense d. 19. oktober og på Tobakken i Esbjerg d. 20. oktober.

D. 1. september er der jazz i stride strømmer i Århus. Ujazz hedder festivalen der rundt omkring i Århus præsenterer cutting edge jazz. På Atlas starter det kl. 16 med Stefan Pasborg & The Free Moby Dick Project og fortsætter bla. med John Tchicai, PELbO og Aaron Parks i selskab med Jakob Bro, Thomas Morgan og Morten Nottelmann.
aarhusfestuge.dk/DK/Festivaler/Festivaler.aspx?groupid=group74&SortBy=startdate&SortOrder=ASC

Jeg har lige lavet en liste for JazzDanmark til musikstreamings-tjenesten WIMP med 10 fede danske jazztracks fra årets første halvdel.
wimp.dk/wweb/playlist/b4c26b41-29c0-4312-8ccf-0d900083b3da

Ingen kommentarer: