søndag, august 28, 2011

Emil de Waal + Spejderrobot: Nr. 2 (Pizzabakke/Download)

Med ekstra ost
At få omtale af den musik man laver, er for mange musikere meget væsentligt. Derfor er konkurrencen også hård når det gælder om at tilkæmpe sig plads i medierne. Det kan godt være at man har lavet et mesterværk men der skal meget til for, at medierne vil beskæftige sig med mesterværket.
Derfor kan man gøre noget nyt og uventet - tænke ud af boksen for at bruge en moderne kliché. Her har Emil de Waal + Spejderrobot været særdeles konkrete. De har tænkt ud af pizzabakken. Pappet der fungerer som transportmiddel for den varme pizza inden den fortæres, smides altid ud efter brug. Den er jo værdiløs og fedtet. Emil de Waal + Spejderrobot's nye udgivelse nr. 2 har fået pizzabakken som pladecover. Vel at mærke en pizzabakke der er købt på et pizzeria i København indeholdende en vaskeægte pizza. I låget sidder der en kode, der kan bruges til at downloade musikken. På selve pizzabakken er der trackliste og credits bagpå som var det et pladecover. Sidste plade de lavede var en vinylplade med hjemmegjorte fodaftryk på coveret.
Hvad sker der så, når man kommer forbi coveret og får musikken i ørerne? En hel del, heldigvis! Emil de Waal's kendetegn som lege- og eventyrlysten musiker svigtes ikke. Han har sammen med electronicamusikeren Spejderrobot fundet en vej ind i den elektroniske musik. De træder bare lidt ved siden af. Der er velkendte elementer fra dub og den mere natteblå electronica som bla. Trentemøller har bevæget sig i. Spejderrobot bliver i selskab med Emil de Waal's ukonventionelle trommespil der både involverer akustiske trommer og diverse pads - der kan frembringe alverdens lyde, et modigt odd couple. Jeg har svaghed for den slags modighed, specielt når der kommer så dejlig musik ud af det.
Køb en pizza og lyt med.
nummerto.dk

Ingen kommentarer: