mandag, august 22, 2011

Alexis Cuadrado: Noneto Ibérico (BJU Records) >> Jeff Fairbanks' Project Hansori with special guest Fred Ho: Mulberry Street (BJU Records)

Med New Yorker filter på
 Pladeselskabet Brooklyn Underground Jazz er herhjemme bedst kendt for udgivelserne med Anne Mette Iversen. De har siden starten for nogle år siden udsendt plader og lavet koncerter med jazzmusikere fra Brooklyn. Herunder bassisten Alexis Cuadrado, der meget lig Anne Mette Iversen lader sig inspirere af hjemlandets musiktraditioner. New Yorker-filteret er selvfølgelig lagt ind over musikken. Det er alligevel meget let at høre at Cuadrado er fra Spanien. Han blander flamencorytmer med klassisk amerikansk jazz. Det er der ikke noget nyt i. Miles Davis gjorde det allerede i 50'erne på Spanish sketches, Cuadrado's bud på hvordan man blander to så stærke musiktraditioner er et andet bud. Cuadrado får hjælp fra en række af de hotteste New Yorker-musikere. Trompetisten Avishai Cohen, saxofonisten Loren Stillman, guitaristen Brad Shepik og trommeslageren Mark Ferber er blandt medlemmerne af nonetten mens spanieren og saxofonisten Perico Sambeat spiller en ikke uvæsentlig rolle, hvilket han får demonstreret ved flere soli.


Cuadrado's musik går med melodi og rytme ret let ind og holder om. Det er en særdeles original og hørbar plade som han har lavet.
Trombonespilleren Jeff Fairbanks har ladet sig inspirere af asiatisk musik. Det har ikke på samme måde sat sig i musikken som hos Cuadrado. Fairbanks arbejder med et big band. Her flyder det let afsted men kaster ikke den samme ligefremhed af sig som Cuadrado har på sin plade. Begge plader er spændende eksempler på noget af det der sker lige nu på New York's jazzscene.
alexiscuadrado.com
fairbanksmusic.com

Ingen kommentarer: