onsdag, september 12, 2012

Alex Riel Special Quartet: Full house (Storyville)


Pladen åbner med en vaskeægte hardboiler. Nu kan I godt se at daffe på plads, scenen er indtaget. Se at få snakket færdig. 1-2-3-4 og så kører den ellers derudaf. Vi er inviteret indenfor på Jazzhus Montmartre d. 12. september i 2010. Alex Riel Special Quartet er på scenen i forbindelse med den 10 dage lange fejring af ungersvenden Riels runde fødselsdag. 

Han har inviteret gode musikalske bekendte på scenen. Den amerikanske alt-saxofonist George Robert, den italienske pianist Dado Moroni og danske Jesper Lundgaard ved bassen. De spiller 6 af de fede jazznumre: Åbningsnummeret Just friends, Body and soul, Coltrane's Impresions, Like someone in love, Clifford Brown's Sandu og Old folks - som Ben Webster utvivlsomt har spillet mange gange på det intime jazzspillested i det indre København. 

Det her er optagelsen af den koncert som Berlingskes jazzanmelder Kjeld Frandsen gav 6 stjerner. Alex Riel er veloplagt og tændt bag trommerne. Han lader gnisterne sprøjte om ørerne på os. George Robert's altsax er en særlig fornøjelse. Trænger man til, at blive overbevist, så er Roberts saxspil på Impressions i særklasse. Derefter kommer et kort stykke Chiming in af Alex Riel, hvor han med beroligende bækkenspil vil have os til, at slappe af inden vi får lov til at trække vejret med Like someone in love. 
Full House er rigtig Montmartreplade med udenlandske gæster, klassiske jazznumre og en helt suveræn fortættet stemning, hvoraf det meste kommet med på indspilningen. Den store aften for to år siden kan få lov til, at leve videre hjemme i vore stuer.
Bonusinfo:
Kvartetten spiller igen på Jazzhus Montmartre d. 9. og 10. november. Der skal nok blive varmt på disse efterårsaftener.

Ingen kommentarer: