mandag, september 24, 2012

Jesper Zeuthen: PLUS (Barefoot Records)


Vildskaben tøjles på Jesper Zeuthens nyeste udspil. Det gør ikke noget, han har allerede vist den vilde side på sine to foregående albums. Denne gang får han yderligere selskab af to blæsere. Den erfarne trompetist Kasper Tranberg og den unge Kristian Tangvik på tuba. De udgør en blæserfront, der selvfølgelig præges voldsomt af Zeuthens personlige saxofonspil der er så sprængfyldt af bølgeformede følelser. Der er både Ayler og Afrika i den saxofon. 
Tranbergs og Zeuthens instrumenter mødes som det naturligste. De plejer hinanden i en grad, så der vokser blomster ud af messinginstrumenternes huller. Tangviks tuba er lige så meget støtte for rytmegruppen, hvor bassisten Adam Pultz Melbye får passende med- og modspil. Melbye spiller normalt i Zeuthens trio, sammen med trommeslageren Thomas Præstegaard, der naturligvis også er med her. 

Det er helt konkret et plus, at der er kommet flere med. Det er også et plus for musikken, det klæder Zeuthens kompositioner med mere musikalsk fylde. Der er tre numre der går igen fra de to tidligere albums. På et nummer som Sin skæve gang har der fundet en gevaldigt opstramning sted med nummeret. Nu er det jo stadig Jesper Zeuthen, så han er på ingen måde blevet bovlam. Det her er endnu en side af manden. På fire numre er der yderligere to blæsere med; Henrik Pultz Melbye på altsax og Jens Kristian Bang på trombone. For min skyld måtte der gerne komme et helt album med Jesper Zeuthen PLUS plus. Jeg kan nu sagtens "nøjes" med dette album. Endnu en gang understreger Jesper Zeuthen, at han er en af de helt store danske jazzmusikere.
Bonusinfo:
Jesper Zeuthen PLUS spiller på Cph. Jazzhouse d. 4.- 11.- 18. og 25. oktober i serien Danish Masters.

Ingen kommentarer: