mandag, september 03, 2012

Kasper Staub Trio: / (Kasper Staub) LP


I årets første otte måneder har jeg allerede skrevet om 9 danske klavertrioplader her på bloggen. Der har været nogle seriøse højdespringere, hvor jeg også har fået bekræftet noget jeg allerede vidste. Der har også været debutanterne som jeg overhovedet ikke kendte i forvejen. Det er i den kategori, at Kasper Staub Trio befinder sig. Pladen hedder "/", skråstreg eller slash som jeg har haft for vane at sige i de senere års karl-smart-lingo. Skråstregen er valgt for at symbolisere vægelsindet, de valg og fravalg man tager for, at kunne skabe noget. 

Kasper Staub er 24 år gammel og har nok været igennem mange valg før han følte at han var klar til at præsentere de 15 numre på LP'en. Numrene er forholdsvis korte vignetter. Trioen bruger dem som udgangspunkt for den musik de spiller ved koncerter. Staub har en romantisk lyrisk åre. Der er de klassiske impressionister som Debussy og Satie og der er er Bud, Bley, Jarrett, Motian og Haden der har inspireret. Kasper Staub bakkes i trioen op af bassisten Jens Mikkel og trommeslageren Anders Vestergaard. Trioen karakteriseres ved at bruge rubatospillet.

Denne plade forsvinder ikke i mængden, den ligner ikke andre danske trioplader og tak for det! Bag det til tider fnuglette spil, er der en kompositorisk tyngde, der får musikken til, at blive hængende i min hukommelse længe. Kasper Staub Trio er et særdeles velkomment og frisk indspark på den danske klavertrioscene.
Bonusinfo:
/ kommer kun på LP i 250 eksemplarer. Der er releasekoncert d. 7. september kl. 22 i Indspilningslokalet, Jægergårdsgade 152 i Aarhus og d. 8. september kl. 21 i Homemade Records lokaler i Jægersborggade på Nørrebro. soundcloud.com/kasperstaub

Ingen kommentarer: