mandag, september 10, 2012

Træben: Push (Jarr Records/Pladekisten)


At et hollandsk band kalder sig for Træben, kan nok bedst forklares med at halvdelen ef medlemmerne er danske. Musikken er nu i øvrigt også trés bien. De to danskere, saxofonisten Søren Ballegaard og guitaristen Jens Larsen er baserede i Holland, hvor der er aktuelle med deres andet album med kvartetten Push. 

De spiller nutidig jazz med fokus på et fremadrettet flow. Der er plads til melodi og improvisation. De har opnået megen opmærksomhed i Holland, hvor de da også er uddannet på konservatoriet i Haag og har boet de sidste 13 år. Her har de spillet en lang række koncerter sammen med bassisten Olaf Meijer og trommeslageren Haye Jellema. De arbejder på, at få en turné op at står herhjemme  i 2013, så mon ikke vi kommer til, at høre mere til dem. 

De har rødder i den klassiske jazz, hvor Ballegaard kan sin Dexter Gordon. Trommelageren Jellema er med til at give kvartetten sit nutidige udtryk, med et elastisk og afvekslende trommespil. Det er guitaristen Jens Larsen der har skrevet al musikken. Der er hele tiden et meget tæt samarbejde mellem sax'en og guitaren. De to musikere har fulgtes ad siden de mødtes på Højskolen i Vestbirk i midten af halvfemserne.

Ingen kommentarer: