fredag, september 14, 2012

Sund/Shashank/Phalgun: Here and now (Gateway)


Guitaristen John Sund er i musikalsk forstand taget til Indien. Han er ikke nogen novice ud i world music, noget han bla. har bevist sammen med bandet World on a string og sammen med Ayi Solomon på albummet Duometric events. Den indiske musik er tidligere blevet dyrket af John Sunds instrumentkollega og forbillede John McLaughlin. Hvor det nærmest placerer nærmest i en naturlig forlængelse af jazz, fusion og world. John Sund blev indfanget af den indiske musik, da han som 18 årig hører en plade med Ravi Shankar, som han ellers kun kendte fra The Beatles og George Harrison.

I John Sunds møde med det indiske i dag er det i en nedtonet akustisk version, selv om han også har beskæftiget sig med den avancerede fusionsmusik. Han har allieret sig med Phalgun Parupalli på percussioninstrumenterne mridangam og kanjira og Shashank Subramanyam, der spiller på bambusfløjten bansuri. Subramanyam har tidligere arbejdet sammen med Pierre Dørge & New Jungle Orchestra.

Jeg er i allerhøjeste grad på udebane med denne plade. Jeg har dog ikke problemer med, at høre at John Sund er en guitarist med særlige evner. Det er beundringsværdigt og modigt af ham, at vise en anden vinkel på indisk end den vi ellers kender med sitar og tablas.

Ingen kommentarer: