mandag, juli 09, 2018

Jazznyt på Copenhagen Jazz Festival 2018 - tredje dag

Felix Moseholm Fiol Sessions
For femte gang siden 2014 har optikeren Brian Rindom Larsen i Fiol Stræde, linet op til en Fiol Session, hvor unge jazzmusikere har fået mulighed for at indspille musik i butikken, som efterfølgende er udgivet på 10” vinyl. Det er indtil nu gået rigtigt godt. De tre foregående udgivelser er alle blevet nomineret til en Danish Music Award. Den fjerde plade med Søren Høst bliver snart udgivet. 

I dag gælder det den 20 årige bassist Felix Moseholm, der har samlet et internationalt hold med den hollandske saxofonist Gideon Tazelaar og amerikanerne Jason Marsalis på vibrafon og trommeslageren Rodnet Green. Marsalis er grundet en misforståelse ikke dukket op til den første del, hvor musikerne indspiller uden publikum. Det er Moseholm der har skrevet al musikken og det er vel at mærke første gang han har givet sig i kast med det. De indspiller fem numre - nogle i flere takes, andre sidder i skabet med det samme.

Senere kommer der publikum på. Det drejer sig om ca. 10 publikummer, mere er der ikke plads til i den lille optikerforretning mellem alle brillerne og instrumenterne. Vibrafonen er kommet på plads, da Jason Marsalis er dukket op. Det bliver en svedig omgang, både kropsligt og musikalsk. Felix Moseholm har lavet en stribe fine melodier, der alle kan høres på 10”vinyl til jul. Jeg skal skrive linernotes til pladen og glæder mig meget til at se og høre det færdige produkt.

En rigtig Copenhagen Jazz Festival oplevelse af de virkeligt seje, er når man kommer gående hen ad Nansensgade og tilfældigt hører en saxofon af en anden verden. Så er det sgi’ den amerikanske stjernesaxofonist George Garzone der står udenfor en mexicansk restaurant og spiller sammen med bassisten AC og trommeslageren Jakob Høyer. Rent ud sagt crazyfedt! Garzone er en cool cat. Sammen med de to danskere, så behøver jeg ikke ret meget mere.

I Ravnsborggade på Nørrebro ligger der flere steder der har jazz under Copenhagen Jazz Festival. Jeg nupper først Bevars, hvilket var heldigt for her spiller Jonas Due, Lasse Mørck og Daniel Sommer. Stille og roligt hygger de om publikum og spiller bla. en skøn udgave af Louis Armstrongs Somebody.

Claus Waidtløw/Ben Besiakov/AC/Jakob Høyer på Mellemrummet
Skråt overfor Bevars er Mellemrummet, hvor der under festivalen præsenteres en masse spændende navne. Her spiller saxofonisten Claus Waidtløw sammen med Ben Besiakov på piano, AC på bas og Jakob Høyer på trommer. De sidstnævnte var dem jeg hørte lige før ovre i Nansensgade. Nu er det indendøre og det lille lokale er fyldt op, som var det foran Orange scene på Roskilde Festivalen.

De starter, efter lidt småsnak om forløbet af melodien, ud med Everything I love. De fortsætter herefter med Monks We Three. Med Besiakov ved klaveret udvikler det sig rigtigt godt. Det er jazz right down my alley.

Ben og AC spillede med på Waidtløws plade Claustrophobia fra 1996 og til lejligheden har han fundet nummeret Night Nurse frem fra den plade. Både Besiakov og Høyer får lange og gode soloer under nummeret.
Balladen I’ll Fall in love too easily er sidste nummer i første sæt og mit sidste nummer på årets Copenhagen Jazz Festival. Sikke en afslutning på tre intense dage i hovedstaden. 

Nu går turen vestpå. Hjemme venter familien, der er klar til at tage med på ferie i Thailand.

Ingen kommentarer: