torsdag, juli 05, 2018

Enrico Pieranunzi & Thomas Fonnesbæk: Live at Gustavs - Blue Waltz (Stunt) CD/DL/stream

Den italienske pianist Enrico Pieranunzi har et godt forhold til danske bassister. Nu er han aktuel på plade med den tredje danske. For tyve år siden havde Mads Vinding en trio med Pieranunzi. Jesper Lundgaard har også spillet med Pieranunzi, hvilket kan høres på plade 60 and out of shape fra 2015. Nu er det Thomas Fonnesbæk, der i 2015 startede et duosamarbejde med Pieranunzi. 

De startede med at spille sammen i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival. Meget passende er pladen Blue Waltz indspillet i 2017 i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival. Her fandt de sammen på restauranten Gustavs Bistro.

De spiller 7 kompositioner af Enrico Pieranunzi, en enkelt af Thomas Fonnesbæk og så de to standards; Everything I love og All the things you are. Det er ofte nævnt at Pieranunzi kommer af Bill Evans skolen. Det er der ikke nogen grund til, at anfægte i forbindelse med denne duoplade. Pladen er mesterligt indspillet af Bjarne Hansen, der har indfanget lyden og stemningen på fineste vis.
Bonusinfo:
Duoen kan høres på Hotel Cecil d. 10. og 11. juli kl. 20.00, hvor de også suppleres af den amerikanske trommeslager Ulysses Owens jr.

Ingen kommentarer: