tirsdag, juli 03, 2018

Steen Rasmussen Quinteto: Canta (Stunt) LP/CD/DL/stream

Det er sjette album siden 2007 med brasiliansk inspireret musik, som pianisten med mere, Steen Rasmussen har lavet. Fælles for dem alle er, at Steen Rasmussens hustru Lis Wessberg har medvirket på trombone - noget der farvet musikken karakteristisk og stemningsfuldt. Percussionisten Jacob Andersen har også været med hele vejen. Ellers har trommeslageren Jonas Johansen og bassisten Frederik Damsgaard næsten også været med på dem alle. Det er de selvfølgelig på det nyeste album, hvor Steen Rasmussen har trukket en lang række forskellige sangere ind over projektet. Der er de, i Steen Rasmussen sammenhænge, velkendte sangere Leo Minax og Josefine Cronholm. De er begge med på et par numre. Minax synger en skøn duet sammen med den 70 årige brasilianske legende Joyce Moreno, der også har et nummer alene.

Canta er et afvekslende og til tider noget strittende album i forhold til de forgående to albums, hvor der kun har været Leo Minax på vokalsiden. Det er også charmen ved albummet, der ikke bare er en fortsættelse af det forrige album. Det er et selvstændigt værk, hvor danske Mark Linn, Caroline Franceska og Marie Carmen Koppel også har deres shining hours. Desuden medvirker den italienske sangerinde Barbara Casini med ordløs sang på den smukke Homenagem á vida, hvor Rasmussen spiller på harmonika og Hans Ulrik leverer en fed saxsolo. 

Steen Rasmussen bevarer med Canta, pladsen som dansk førsteelsker, når der skal spilles brasiliansk farvet jazz.
Bonusinfo:
Der er releasekoncert i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival på Paradise Jazz d. 10. juli kl. 21.00, hvor Leo Minax er med.


Ingen kommentarer: