mandag, juli 02, 2018

Maniscalco Bigoni Solborg: Foil (ILK) LP/CD/DL/stream

Der er gået 3 år siden de udsendte debutalbummet, som Jazznyt var så begejstret for, at den kom med på listen over de 10 bedste danske jazzudgivelser i 2015. Den danske guitarist Mark Solborg er sammen med italienerne Francesco Bigoni på klarinet og sax og Emanuele Maniscalco på piano, aktuel med albummet Foil. Det er musik af den slags, hvor verden står stille. De bevæger sig utvunget mellem det intenst koncentrerede og kammermusikalske sammenspil, der tager afsæt i nedskrevne kompositioner over til det frie og flydende musikalske sprog, hvor tilstedeværelsen i øjeblikket stiller krav.

Musikken er indspillet i det gamle renæssanceteater Teatro Grande i Brescia, Italien og indeholder originale værker af de medvirkende. Der hersker en meditativ stemning i musikken. En stemning fyldt med en detaljerigdom af krummelurer og andet snurrigt, der giver dybde og fylde til den ellers enkle kammerjazzmusik. Trioen har atter begået et stærkt album, hvor det bliver mere og mere tydeligt, at de er på en musikalsk ekspedition, hvor der opstår nye muligheder og idéer i dybden, der forfølges og udvides.
Statistisk bonusinfo:
Det er syvende år i streg at Mark Solborg er albumaktuel lige før Copenhagen Jazz Festival. Jeg kan ikke komme på andre kunstnere, der har gjort det samme. Ret mig gerne, hvis jeg tager fejl.
Bonusinfo:
Trioen spiller på 5e i Kødbyen d. 10. juli kl. 23.00 i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival. Her medbringer de Maria Faust som special guest.

Ingen kommentarer: