fredag, september 20, 2019

Anders Vestergaard: Prime Float//Unitary Perfect (Anyines) DL/stream

Det er tre år siden, at trommeslageren Anders Vestergaard udsendte sit første soloalbum, Eel. Nu er han atter aktuel med et udspil, der i denne omgang kun udkommer som digital udgivelse. De to numre passer ellers perfekt til en LP, men der skal selvfølgelig også være penge til sådan en udgivelse. 

Unitary Perfect er over 18 minutters minimalistisk tribal-trommespil på trommernes tammer. Det buldrer i et væk og alligevel sker der ting undervejs, for den opmærksomme og fokuserede lytter. Primefloat er lige så minimalistisk. Her er pulsen mere hektisk, nærmest hæsblæsende. Her er både afrikanske stammer og storbyens heftige dansegulvsbeats nede i trommerne. Det er et mere rent og afpillet udtryk, der står tilbage på denne kompromisløse udgivelse, end det noisefyldte udtryk på Eel.

For tre år siden sammenlignede jeg udgivelsen Eel med den daværende Girls in Airports trommeslager Mads Forsbys Ildjin projekt. Nu har Anders Vestergaard overtaget pladsen som trommeslager i Girls in Airports efter, at Mads Forsby har fået fuldtidsjob som lyddesigner for computerspilsfirma.

Ingen kommentarer: