mandag, september 09, 2019

Sarah Elgeti Quartet with Friends: Dawn comes quietly (Gateway) CD/DL/stream

Det er som at træde ind i starten af et eventyr. Der hvor den fredelige pagt mellem dyr, mennesker og natur er grundlaget for en ophøjet ro. Hvor solen skinner og regnen lige er ophørt. Sådan lyder Sarah Elgeti. Den herboende tyske saxofonist Sarah Elgeti laver jazz som ingen andre herhjemme.

Hun spiller både på fløjte, basklarinet og saxofon - og jeg må nok indrømme at jeg har en svaghed for numrene med fløjte. Nils Raae på tangenter og mundharpe, Anders Fjeldsted på bas og Henrik Holst Hansen på trommer udgør den faste besætning på pladen, hvor der undervejs er besøg af Sidsel Storm (vokal), Marianne Eriksen (barytonsaxofon), Søren Birkelund (klarinet) og Alexander Kragelund (violin).

Sarah Elgeti har skrevet pladens ni første numre, hvor vi kommer omkring de forskellige årstider og stemninger der er i eventyrskoven. Til sidst har hun inkluderet to Carl Nielsen kompositioner; En Sommeraften i et perlende bossa-arrangement med en skøn Alexander Kragelund solo og Tit er jeg glad, hvor hun ligesom på En Sommeraften bruger fløjten. Her er Sidsel Storm med på vokalen der omsætter B.S. Ingemanns smukke melankolske tekst. En flot afslutning på et vellykket jazzalbum der er helt sit eget - ikke fordi det er underlig og kompliceret musik. Måske mest af alt fordi Sarah Elgeti går ned ad veje i jazzen, der ikke betrædes så ofte længere.

Ingen kommentarer: