tirsdag, september 24, 2019

Ethan Iverson Quartet with Tom Harrell: Common Practice (ECM) CD/DL/stream

Medlemskabet af trioen The Bad Plus overskygger mere eller mindre alt andet som pianisten Ethan Iverson også har været involveret i. Nu er han blevet afløst af Orrin Evans i The Bad Plus, der for nylig udsendte deres første plade uden Ethan Iverson.

Ethan Iverson er selv aktuel med en plade, indspillet på The Village Vanguard med trompetisten Tom Harrell som gæst. Det er en klassisk stylet Village Vanguard indspilning, hvor der spilles næsten udelukkende standards.

Når to så store kapaciteter mødes på en af verdens mest legendariske jazzscener, så er magien tilstede allerede fra starten. Tom Harrell spiller trompet i Chet Baker-ligaen. Her høres smerten ved det levede liv, i hver eneste tone. 

Skønheden og melankolien bliver indkapslet af Tom Harrells trompetspil. Åbningsnummeret The man I love er en af de stærkeste albumsåbninger jeg har hørt længe.
Ethan Iverson har jazzens historie og traditioner inde under huden og omsætter det på mesterlig vis. Det kan da godt være, at jeg ikke bliver overrasket når jeg hører I can’t Get started eller All The things you are. Det er heller ikke meningen. Der er til gengæld absolut intet, der går galt på den her indspilning. Det er jazzzzz...

Ben Street spiller bas og Eric McPherson spiller trommer på en plade, der efterlader et kæmpestort suk over ikke, at have været på The Village Vanguard den aften.

Ingen kommentarer: