onsdag, september 25, 2019

Maria McTurk & Torben Kjærs Kvintet: Månen er blå (Gateway) CD/DL/stream

Det er som at finde et stykke Pernille chokolade nede i lommen. Fra den gang hvor de var pakket ind i papir og sølvpapir. Den flade mælkechokolade der nede i lommen er knækket og begyndt at blive blød. Sødmælken bliver hældt op i glasset. Pernille pakkes ud og er med 50 års afstand forbavsende frisk.

Sangerinden Maria McTurk synger Steen Franckers tekster og kompositioner på albummet Månen er blå - og lyder som et stykke nutidigt Pernille. Tiden har muligvis ikke stået stille. Det betyder ikke så meget for Steen Francker, der har lavet nogle melodier, der lyder af 60’erne og dengang farmand Otto lavede Dansevise. Det er jazzviser der, når det går rigtigt godt, sender dig tilbage til en sort/hvid fortid, hvor Grethe Ingmann og Birgit Brüel en gang i mellem tonede frem på skærmen.

Det er pianisten Torben Kjærs kvintet der står for den behagelige og let tilbagelænede backing. Maria McTurks sensuelle og let melankolske stemme passer godt til melodierne. Jeg må indrømme, at jeg bliver mest rørt af balladerne, som feks. Uden dig, hvor Niels Flipper Stuart leverer en god fløjtesolo, ligesom han iøvrigt gør på flere numre. Torben Kjær spiller piano og melodica, Henrik Bay spiller guider, Niels Wilhelm Knudsen spiller bas og Janus Templeton spiller trommer på pladen, der også gæstes af Inge Højby på harmonika på enkelt nummer og sangenes ophavsmand, Steen Francker medvirker på trompet på et par numre.

Ingen kommentarer: