lørdag, marts 27, 2021

Kalaha: Mystafa (April Records) LP/CD/DL/stream

 

Pladeselskabet April Records var fra 1994 absolut førende indenfor elektronisk musik i Danmark med navne som Future 3 og Bjørn Svin i stalden. I 2005 blev der stille. Indtil sidste år, hvor der kom liv i pladeselskabet igen. Nu var det med fokus på jazz. Den elektroniske musik er dog ikke glemt. De har lige udgivet kvartetten Kalahas nyeste album Mystafa.


Kalaha er et blandingsprodukt af den fineste slags. De kan ikke indhegnes indenfor en bestemt genrebetegnelse. Der er selvfølgelig en god bid elektronisk musik i Kalaha, da to af medlemmerne Spejderrobot og Rumpistol har deres baggrund der. Den helt store - og geniale tilføjelse - er at vokalen fylder så meget på det nye album. Det allerbedste er, at den herboende sangerinde Hilal Kaya med tyrkiske aner atter er med. Hun medvirkede på et enkelt nummer på den forrige Mandala. Nu er hun med på hele tre numre, Özgürüm Ben, Eymen og Laga Luga. Der er anatolsk psychfunk og feststemning på numrene, hvor Hilal Kayas stemme står stærkt og klart. 


Pladen byder også på gæste-indslag fra Uffe Lorenzen på partystarteren Dans det op, Moussa Diallo/Dawda Jobarteh/Bilal Irshed’s arabiske/afrobeat topmøde på Jigi Fa og på den P6 Beat venlige Hurt you Once again med Hjalte Ross.


Kalaha har ikke lavet et dårligt album på noget tidspunkt. De har til gengæld lavet deres bedste nu. Nu ser jeg bare frem til at høre dem live igen.

Bandcamp

Ingen kommentarer: