søndag, marts 28, 2021

Toldam/Rieldel/Berg/Wiklund/Christensen: Tak for dit brev (ILK) LP/CD/DL/stream

 

Inden jeg overhovedet har hørt en lyd, så hersker der en vis respekt omkring pianisten og komponisten Simon Toldams nye plade, da han har den svenske bassist Georg Riedel med på halvdelen af pladens numre. Riedel er selvfølgelig bedst kendt for sin medvirken på Jan Johanssons Jazz på svenska. Han er en Nordens Charlie Haden, der naturligt bruger jazzen sammen med egne musikalske rødder. Det er også der hvor Simon Toldam er på albummet, der meget tydeligt har rod i Nordens tonehav. 


Han har allieret sig med svenskerne Nils Berg på basklarinet og Tobias Wiklund på kornet, mens Anders AC Christensen tager af resten af basspillet udover Riedel. De spiller enkle fine melodier, hvor harmoni og komplekse arrangementer løfter musikken ud i verden. Det er rolig musik, hvor tiden samarbejder med tonerne.


Nils Bergs dragende basklarinet mødes med Tobias Wiklunds kornet og der opstår et sårbart og nuanceret spil, som det høres på Godmorgen træ, hvor de er sammen med Riedel.

Simon Toldam har lavet et originalt album, der skaber en ny fortælling om hvordan mødet mellem skandinavisk folkemusik og jazz kan lyde. 

Simon Toldam

Ingen kommentarer: