mandag, marts 22, 2021

Snorre Kirk Quartet with Stephen Riley: Going Up (Stunt) LP/CD/DL/stream

 

Det er den ene af cheferne fra pladeselskabet Stunt Records, Søren Friis, der har skrevet linernotes til Snorre Kirks nye plade. Han indleder med at referere til første gang han så Snorre Kirk live. Det var på Jazzahead i 2014, hvor Danmark havde en dag med en lang række showcase koncerter. Her lagde Snorre Kirk Quintet salen, Søren Friis og undertegnede ned med deres ulasteligt velklædte jazz. Det udløste blandt andet en koncert på Northsea Jazz Festival året efter og nå, ja en pladekontrakt med Stunt Records, hvor den nyeste plade er den fjerde på selskabet.


Det er samtidig den anden plade med Stephen Riley som særlig gæst. Den amerikanske saxofonist - der også medvirker på New Jungle Orchestras seneste album - har en lækker tone, der smager af den jazz fra 50’erne som Snorre Kirk bevæger sig rundt i. Riley var også med på forrige album - der også fungerede godt. Så hvorfor ikke prøve igen? Jan Harbeck er også med på tenorsaxofon. Der er også genvalg til Magnus Hjorth på piano og Anders Fjeldsted på bas.


Going Up skuffer overhovedet ikke. Jeg smelter totalt og aldeles når jeg hører titelnummeret Going Up, der er ren Basie-kærlighed. Hjorths kække piano, Kirks beat, Fjeldsteds gående bas og en intim tenorsax, der kan lave hjerter i røgen i den jazzklub, der opstår i stuen. Åbningsnummeret Right on time har noget af det samme. Snorre Kirk har skrevet musikken - måske det bedste nogensiden fra hans hånd. Der er også blevet plads til et par latinindspirerede sager på en meget meget anbefalelsesværdig jazzplade.

Snorre Kirk

Ingen kommentarer: