mandag, marts 15, 2021

Little North: Finding Seagulls (April Records) LP/DL/stream

 

Det er ikke lang tid siden, at de debuterede med en liveindspilning fra Montmartre. Nu er de atter pladeaktuelle. Denne gang har de været i studiet og lavet den eftertænksomme plade. De har haft en anden ro til, at udvikle musikken. 


Der er melodien Ode til skyer, de der hvide eller grå tingester der er på den blå himmel. Som melodien udvikler sig ser jeg de smukke vatlignende klumper der langsomt svæver henover himlen. På samme måde, tror jeg at trioen oplever musikken sammen i billeder og følelser.


Det er på en gang en søgende og afklaret plade. En plade, hvor Little North blander amerikansk jazz-tradition med skandinaviske stemninger. Trioen har arbejdet med former og komplicerede skift, som eksempelvis på Invoke. Pladen rummer en blanding af det teknisk svære og det mere ligefremme. Den får et mindre flydende og ligefremt præg end den forrige plade. 


Benjamin Nørholm Jacobsen på piano, Martin Brunbjerg Rasmussen på bas og Lasse Jacobsen på trommer tager ikke den lette vej. De er ikke bange for at udfordre sig selv og den traditionsrige niche indenfor triojazzen, der hedder noget med "nordisk inspireret". Det er en plade, der giver lytteren noget at tænke over undervejs. Der er materiale nok til mange gennemlytninger - og pladen fortjener koncentreret og fokuseret lytning - det er der hvor den for alvor åbner sig.

Little North på Bandcamp

Ingen kommentarer: