lørdag, marts 20, 2021

Kasper Staub Trio: Isolation Tapes (Jaeger Community) stream

 

Enkle og melodiske toner med rødder i poppens lette tilgængelighed, et ustemt opretstående piano tilføjet effekter, tre musikere i hvert deres primitive hjemmestudie. Det er opskriften på Kasper Staub Trios Isolation Tapes, der blev til under den første Corona-nedlukning for et år siden.


Jo flere gange jeg hører pladen, jo mere begynder jeg at tænke, at pladen er en genialitet udover det sædvanlige. Klavertrioen har en særlig status indenfor jazzen, hvor eksempelvis Bill Evans eller Keith Jarrett ofte nævnes. Det vil jeg ikke gøre i Kasper Staub Trios tilfælde. Jeg kommer i stedet til, at tænke på nutidens pop og hip hop, hvor man ikke er bange for, at bringe nummeret lidt ud af stemning, hvor man warper tonerne, drejer dem skævt - og samtidig bevarer en trofasthed overfor melodien. Det er lige det Kasper Staub Trio gør. Klaverets toner og klange drejes og bøjes undervejs, så de bliver en integreret del af udtrykket.


Jens Mikkel på bas og Anders Vestergaard på trommer bidrager hver især med at gøre The Isolation Tapes til et unikt værk. Det er triojazz anno nutiden.


Ingen kommentarer: