onsdag, august 11, 2010

Phronesis: Alive (Edition Records)

Dansk bassist på kanten af det store gennembrud
Phronesis er den danske bassist Jasper Høiby's gruppe. Han er nu aktuel med den tredje plade med gruppen. Siden starten i 2005 er der sket nogle udskiftninger. På klaveret var Magnus Hjorth med fra starten, han blev afløst på plade to af den engelske pianist Ivo Neame, der nu er fast medlem og altså medvirker på det aktuelle live-album. Trommeslageren Anton Eger har været med fra starten, han er på den aktuelle plade afløst af Mark Guiliana, mens det er Eger der stadig er trioens faste trommeslager.
Jasper Høiby har opnået stor opmærksomhed og ros med denne udgivelse i England, der også er basen for Høiby. Bla. er E.S.T. nævnt i sammenhæng med Phronesis. Dynamikken og kraften har de til fælles. Teknisk krævende breaks der konstant trækkes af trioens fælles flow er et andet karakteristika.
Det er imponerende som gæstetrommeslageren Mark Guiliana - der bla. har samarbejdet med Dhafer Youssef, Avishai Cohen og Meshell Ndegeocello - uden problemer falder ind i trioen. Høiby's kompositioner er krævende og komplekse, men ikke utilgængelige for os som lyttere. De tre musikere arbejder sammen og fylder forbavsende meget alle tre. Høiby tilhører basskolen, der spiller med tydelighed og pondus, ikke langt fra førnævnte Cohen og Charlie Haden.
Alive må være pladen der giver Phronesis det store gennembrud. Den vil appellere til et publikum, der søger den ekspressive triojazz med elementer af rock og stor musikalitet.
Bonusinfo:
Hvis man køber iTunes udgaven får man to bonusnumre.
Jasper Høiby: www.jasperhoiby.com
My Space: www.myspace.com/phronesismusic

Ingen kommentarer: