mandag, august 02, 2010

Rigmor Gustafsson: Calling you (Act)

Svensker får østrigske stryg 
Den svenske sangerinde Rigmor Gustafsson har opbygget stor popularitet i specielt Tyskland. En stor af skylden kan selvfølgelig tilskrives at hun udkommer på det tyske selskab ACT Music. Adskillige turnéer i det tyske har i de senere år også lagt flere alen til populariteten. På den aktuelle plade Calling you, bakkes hun op af radio.string.quartet.vienna, To violiner, en cello og en bratsch og intet andet.
En skønsom blanding af pop og jazzmelodier, hvor Paul Simons Still crazy after all these years og titelmelodien Calling you - som nogen nok husker fra filmen Bagdad Café stikker ud. radio.string.quartet.vienna er en klassisk strygerkvartet der uden større problemer transformerer sig til en swingkvartet med masser af rytme, godt eksemplificeret i Makin' whoope.
Calling you er et modigt forsøg fra Gustafsson, der arbejder hårdt for ikke at falde i jazzstandard-sangerinde kategorien. Feks. har hun medtaget sin egen Nothing's better than love fra det forrige album Alone with you. Her fungerer eskperimentet allerbedst. Et suverænt møde mellem Gustafssons sødemfyldte popjazz og en strygerkvartet der ikke er bange for at lægge arm med jazzen.
Rigmor Gustafsson: www.rigmorgustafsson.com

Ingen kommentarer: