torsdag, august 19, 2010

Jesper Dupont: Fly high (Bro Recordings)

Selvsikker debut
Den unge sanger Jesper Dupont er kommet i sikre hænder på debutpladen Fly high. Curtis Stigers faste trio er backing på en plade, der er indspillet i New York og produceret af danske Maiken Ingvordsen, der med sine soloplader har vist særdeles sikre evner indenfor popjazzen. En genre der meget let kan falde til den kedelige og ikke mindst forudsigelige side. Der findes flere eksempler fra de senere år, hvor det både er gået godt og skidt. Jamie Cullum er i særklasse med sin nutidige tilgang til musikken, mens Michael Bublé hører til den klassiske, straighte type, hvor teknikken er i top men også tendensen til at blive kedelig - der hvor man bagstræberisk får lyst til at finde sine Frank Sinatra plader frem i stedet. Herhjemme har vi nogle få mænd, der gør sig i popjazzen, hvor Benni Chawes er det absolut bedste eksempel.
Jesper Dupont er ikke langt fra Chawes' stil. Stemmen er dog en helt anden. Prøv at forestille dig en Jimmy Jørgensen med mere styr på det stemmetekniske. En mørk og tilstedeværende stemme. Dupont har skrevet al musikken på en plade der har taget udgangspunkt i de gamle croonere, men musikalsk er vokset frem som et nutidigt tæppe af pop, jazz, soul og r'n'b. I et ambitiøst musikalsk setup, hvor der er tid og overskud til at kæle for detaljerne har Dupont lavet en plade, hvor hitsene ikke står i kø. Her er istedet en plade der byder på en time i godt selskab med gode melodier og nogle fede musikere. Matthew Fries på piano er en fornøjelse. Ligesom guitaristen Adam Rogers der gæster på nogle numre.
Jeg vil ikke tvivle et sekund på at anbefale denne plade til musikelskere, der har et stort pophjerte og sætter pris på håndspillet musik med en lækker lyd.
Jesper Dupont: jesperdupont.com
My Space: www.myspace.com/jesperdupont

Ingen kommentarer: