lørdag, august 14, 2010

Mikkel Ploug Trio: Fernweh (Fresh Sound New Talent)

Trans Europa Express
Mikkel Ploug er en verdensmusiker. Han er uddannet på konservatorium i Holland. Han udgives på et spansk pladeselskab og så er han fra Danmark og bor også i Berlin. Han har tidligere udgivet på det spanske pladeselskab Fresh Sound i selskab med den amerikanske saxofonist Mark Turner. Denne gang er han alene i front. Han suppleres denne gang kun af bassisten Jeppe Skovbakke og trommeslageren Kevin Brow. Sidste år lavede han pladen Equilibrium sammen med Sissel Vera Pettersen og Joachim Badenhorst, en plade der her på bloggen blev kåret som en af årets 10 bedste jazzplader. På den nye trioplade bevæger han sig i et andet musikalsk felt, men igen efterlader han et stærkt indtryk.
Over 11 numre i mediumrolig tempo er vi med på en musikalsk rejse i Europa. Ikke i folkloristisk forstand. Det er mere stemningen og følelserne af feks. Tyskland og Italien, som Ploug er gået efter.
På Fernweh er det, det klassiske jazzguitarspil, som Mikkel Ploug dyrker. Enkelt - nærmest minimalistisk - i sit spil, der er kendetegnet ved at han spiller på en enkelt streng ad gangen, skiftende med lidt akkordspil.
Ploug er sammen med Skovbakke og Brow nutidig, der er en kerne i trioen der trækker på bla. noget af det man kender fra Kurt Rosenwinkel. Ellers er de sig selv og har lavet en plade, der tåler rigtigt mange genhør.
Mikkel Ploug: mikkelploug.com

Ingen kommentarer: